Vad kostar en flyttstädning?

Kostnaden för en flyttstädning beror på flera faktorer såsom storleken på fastigheten, den nivå av rengöring som krävs och eventuella ytterligare tjänster. I genomsnitt kan en flyttstädning för en standardstor lägenhet kosta mellan 1500 SEK och 3000 SEK. Men för större hus eller omfattande rengöring kan kostnaden vara högre, ibland upp till 5000 SEK. Det är viktigt att begära offerter från städföretag för att få ett exakt pris för dina specifika behov.

Vad påverkar priset på en flyttstädning?

Faktorer som påverkar kostnaden för en flyttstädning inkluderar storleken på fastigheten, omfattningen av städningen som krävs och ytterligare tjänster såsom mattrengöring eller apparatunderhåll. Platsen och det valda städföretaget påverkar också priset. För att säkerställa en korrekt offert, ge detaljerad information om din fastighet och dina städbehov.

Vad bör man tänka på när man väljer en städfirma för flyttstädning?

När du väljer ett städföretag för en flyttstädning är det viktigt att beakta deras erfarenhet, kundrecensioner och servicegarantier. Dessutom bör du fråga om deras städmassor, användning av miljövänliga produkter och yrkesbevisningar. Det är avgörande att se till att städföretaget har en transparent prisstruktur och erbjuder en detaljerad checklista över de städuppgifter som ingår i deras tjänst.

 

Vanliga frågor

Vad ingår i ett flyttstäd?

Ett flyttstäd är en grundlig städning som utförs när man flyttar från en bostad. Den inkluderar vanligtvis:

  • Avdammning och rengöring av alla ytor, inklusive väggar och tak
  • Tvätt av golv, både dammsugning och våttorkning
  • Rengöring av alla köksytor, inklusive spis, ugn, kylskåp och diskbänk
  • Tvätt av badrummet, inklusive toalett, badkar/dusch och handfat
  • Rengöring av fönster och fönsterbrädor
  • Bortforsling av skräp och sopor

Vad är inkluderat i priset för ett flyttstäd?

Precis som vid andra städtjänster kan priserna variera beroende på företag och bostadens storlek. Men vanligtvis inkluderar priset alla nödvändiga städtjänster och material, samt moms.

Kan jag välja vilka tjänster som ska ingå i mitt flyttstäd?

Ja, du kan oftast anpassa vad som ingår i din flyttstäd baserat på dina behov och budget. Vissa företag erbjuder olika paket med olika tjänster, medan andra låter dig välja specifika tjänster.

Måste jag boka ett flyttstäd innan min flytt?

Det är rekommenderat att boka en flyttstäd i god tid innan din flyttdag. Det ger städföretaget tillräckligt med tid för att planera och utföra städningen på ett effektivt sätt.

Vad händer om jag inte är nöjd med resultatet av mitt flyttstäd?

Om du inte är nöjd med städningen kan du kontakta städföretaget och uttrycka dina klagomål. De kommer vanligtvis att komma tillbaka och åtgärda eventuella missade områden.

Måste jag vara hemma under flyttstädningen?

Nej, du behöver inte vara hemma under städningen. Många väljer att lämna nycklarna till städföretaget eller lägga dem på ett säkert ställe för att städningen ska kunna utföras utan störningar.